Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který si objednal vraždu

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Z vraždy ve stadiu přípravy obvinila karlovarská policie 56letého muže z Mariánských Lázní. Ten si měl objednat vraždu kvůli získání majetkového prospěchu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Obvinili jsme ho z vraždy ve stadiu přípravy. Obviněný si najal třetí osobu, které slíbil finanční odměnu za vykonaný skutek,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová, podle které v současné době rozhoduje okresní soud pro bývalý okres Plzeň-sever o vazbě na obviněného muže.

Podle Böhmové vybavil obviněný muž třetí osobu informacemi, instrukcemi a nástroji ke spáchání vraždy. „Dalo by se říct, že se jednalo o pomůcky k vraždě,“ nechtěla blíže specifikovat nástroje určené k vraždě Böhmová.

K vraždě mělo dojít podle policejní mluvčí mimo Karlovarský kraj. „Nebudeme ovšem specifikovat, kde,“ dodala Böhmová, která se podobně nechtěla podrobně vyjadřovat k motivu vraždy.

„Obviněný muž chtěl vraždou získat majetkový prospěch,“ prozradila pouze mluvčí, podle které policie odhalila přípravu vraždy na základě svých vlastních operativních opatření.

„Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let nebo výjimečný trest,“ dodala Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám