Hlavní obsah

Řekl jsem mu, vypadni, popisuje cestující, který řídil místo opilce

Sedmatřicetiletý řidič, který v úterý vezl asi dvacet cestujících do Horních Pasek na Ašsku, bude okamžitě propuštěn. Řekl to České televizi šéf společnosti Autobusy Karlovy Vary Zdeněk Suchan. Místo šoféra, kterému policisté naměřili 4,7 promile alkoholu, dojel do cíle jeden z cestujících.

Článek

"Známe se léta, je to můj spolužák, tak jsem mu prostě řekl, vypadni, já to odřídím za tebe. On pořád nechtěl, tak jsem zavolal policii. Nakonec zastavil a já jsem si sedl za místo řidiče,“ popsal ČT Vojtěch Balog, který má řidičský průkaz na autobus.

Cestující dovezl do cíle on. Řidič sám ujel předtím několik kilometrů z Dolních Pasek do Vernéřova.

Podle jednoho z cestujících byl z řidiče alkohol cítit a choval se divně. Jezdil ze strany na stranu a pořád dokola otvíral a zavíral dveře. Svědci v úterý také popsali, že když za řidičem šli, byl tak opilý, že málem vypadl ze svého místa.

Policisté mu naměřili 4,7 promile alkoholu, což například při tříhodinovém popíjení znamená dvacet velkých panáků vodky.

Ředitel dopravního podniku Karlovy Vary Zdeněk Suchan se cestujícím omluvil. Řidič podle něj bude okamžitě propuštěn.

Sedmatřicetiletý muž je v cele předběžného zadržení, zatím nebyl obviněn. Policie čeká, až bude možné ho vyslechnout. Ve středu ráno nebyl stále schopen výpovědi, protože měl stále v krvi jednu promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám