Hlavní obsah

Muž měl napadnout na přechodu důchodce, který později zemřel v nemocnici

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nálepka „pirát silnic“ by podle obžaloby nepochybně přesně seděla na čtyřiatřicetiletého Pavla Domšu z Brněnska. Muž měl totiž v Brně napadnout šestaosmdesátiletého seniora, před kterým prý musel prudce u přechodu pro chodce zabrzdit, přičemž ho zezadu nabouralo další auto. Důchodce pak v nemocnici zemřel.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pavel Domša před soudem popíral, že by chtěl důchodci ublížit.

Článek

Podle státní zástupkyně to ale není jediný Domšův exces za volantem, o několik měsíců předtím totiž u místního nákupního centra údajně najel do auta před sebou a jeho řidičkou pak smýkl o auto. Muži nyní hrozí až 8 let žaláře.

Ke konfliktu se seniorem došlo na konci října loňského roku v Lidické ulici v Brně u zastávky tramvaje.

Vůbec se nerozhlédl, já začal intenzivně brzdit a zezadu do mě narazil můj známý.
obžalovaný

„Obžalovaný ve voze VW Passat prudce zabrzdil před přechodem, po němž šel senior opírající se o hůl. V důsledku prudkého brždění do obžalovaného zezadu narazilo další auto. Obžalovaný pak vyběhl za seniorem a zezadu ho prudce strčil na zábradlí. Napadený na něj upadl hlavou a utrpěl vážná zranění, kterým v nemocnici podlehl,“ popsala situaci státní zástupkyně.

Domša před soudem vypověděl, že seniora uviděl na 15 metrů před přechodem. „Vůbec se nerozhlédl, já začal intenzivně brzdit a zezadu do mě narazil můj známý. Neviděl jsem žádnou reakci toho člověka, asi spěchal na přijíždějící tramvaj. Vnímal jsem ho jako viníka, proto jsem se za ním rozběhl a volal jsem, ať stojí. On ale nic, tak jsem ho doběhl a chytil ho za záda. On se ale nějak vysmekl, upadl na zábradlí a sesunul se na zem. Hned na mě začali křičet lidi, nechtěl jsem vstupovat do konfliktu, a protože se k němu sbíhali, tak jsem šel radši pryč. Najednou jsem se z pozice poškozeného dostal do role viníka,“ řekl u soudu řidič.

Nebyl to první případ

Podle žalobkyně toho má ale na svědomí víc. V polovině loňského června se totiž dostal na výjezdu z parkoviště u nákupního centra Olympie v Brně do konfliktu s řidičkou jiného auta. „Po předchozí dopravní kolizi úmyslně narazil do auta před ním a jeho řidičku pak při řešení situace narazil zády na auto,“ prohlásila žalobkyně.

„Auto přede mnou odbočovalo do zákazu, tak jsem na něj zatroubil. Popojelo a prudce zabrzdilo a já do něj ťuknul. No, a protože stálo, tak jsem do něj ťuknul ještě jednou. Jeho řidička se do mě hystericky pustila, že jsem jí promáčkl nárazník a proč do ní narážím. Šel jsem se na to podívat a pak jsem do ní jen tak strčil, aby přestala křičet a začala se chovat racionálně,“ vysvětloval Domša.

Verdikt nad mužem, který je také policisty vyšetřován kvůli dětskému pornu, by měl vynést senát v čele s Halinou Černou v prosinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám