Hlavní obsah

Falešný policista se snaží okrádat důchodce na Jindřichohradecku

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Jindřichohradecku by si měli především důchodci dávat pozor na falešného policistu. Alespoň tomu nasvědčuje poslední případ, když se podvodník představil seniorovi jako policejní vyšetřovatel s tím, že ho potřebuje jako svědka, a mezitím mu ukradl sedm tisíc korun.

Článek

„Podvodník, který se vydává za policistu, se snažil vylákat peníze i minimálně od dvou dalších seniorů, kteří mu je však nedali,“ sdělila Právu mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová. Poznamenala, že podvodník prokazuje průkazem v černém pouzdře. Penzisty se snaží přesvědčit, že vyšetřuje případy okradení starých lidí. Přitom se z nich snaží vylákat bankovky a vysvětluje to tak, že je potřebuje zkontrolovat.

Podle svědků je falešnému policistovi 35 až 40 let. Měří 175 až 180 centimetrů, má silnější postavu, kulatý obličej, světle hnědé vlasy a má vousy. „Jedná velice slušně a budí dojem inteligentního a věrohodného člověka. Víme o třech případech, ale mohlo jich být více,“ připustila Millerová.

Policie žádá všechny možné svědky, aby případné další informace o muži sdělili na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám