Hlavní obsah

Bezdomovec zmlátil dívku do bezvědomí

– České Budějovice
Právo, orh

Třiapadesátiletý bezdomovec zmlátil o víkendu osmnáctiletou dívku před obchodním domem Mercury v Nádražní ulici v Českých Budějovicích tak, že upadla do bezvědomí a záchranáři ji museli převézt do nemocnice.

Článek

„Po příjezdu na místo před osmou hodinou v sobotu večer, strážníci zjistili, že na ulici skutečně leží zraněná žena v bezvědomí a dva svědci jí poskytovali pomoc,“ popisoval Právu zásah mluvčí městské policie Václav Sup.

Zdůraznil, že podle svědků stála na protějším chodníku skupinka bezdomovců, kteří tam popíjeli alkohol. „Jeden z nich však náhle přistoupil k ženě, praštil s ní o zem tak silně, že již ze silnice nevstala a zůstala bezvládně ležet hlavou na obrubníku,“ upozornil mluvčí strážníků.

Útočník z místa utekl, ale strážníci ho dopadli během deseti minut v nedaleké ulici U Lávky. Dívku převezli záchranáři do nemocnice a případ si převzali českobudějovičtí státní policisté.

„Zatím řešíme celou věc jako přestupek, ale případ může být ještě překvalifikovaný na základě následků útoku. Jisté je, že jak útočící muž, tak dívka byli v době potyčky posilněni alkoholem,“ dodala Tupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám