Hlavní obsah

Z útoku na místostarostku Albrechtic kvůli dávkám obvinila policie jednoho muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albrechtice
Aktualizováno

Policisté obvinili 34letého muže podezřelého ze středečního napadení místostarostky Albrechtic. Měl by se zpovídat z útoku na úřední osobu. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Místostarostka Albrechtic Anna Kuřátková v místě, kde ji napadla skupina Romů.

Článek

Muž ženu a jejího manžela napadl, když přišel s dalšími členy rodiny požadovat důchod své příbuzné. Té se přitom rodina zřekla a starala se o ni obec.

„Policisté prováděli výslechy svědků a ustanovovali trojici osob, která se incidentu účastnila. Detailně zjišťovali, kdo z trojice se aktivně účastnil napadení a kdo byl v pozici svědka,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Muž je vyšetřován na svobodě.

Spor o peníze

Místostarostka vyřizovala dokumenty ženy, která trpí schizofrenií. Za 4000 korun měsíčně od státu pro ni vyřizovala agendu na úřadech a platila drahé léky i jídlo.

Pro ženu vyřídila důchod, který jí přišel zpětně. Jednalo se o částku asi 60 000 korun. Tyto peníze příbuzní požadovali s tím, že patří celé rodině. Následně došlo k napadení místostarostky i jejího manžela. [celá zpráva]

Obec se mezitím usnesla, že opatrování ženy předá rodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám