Hlavní obsah

Policisté dali v hospodě dýchnout mladíkovi, skočila po nich jeho opilá matka

Novinky, val

Nečekaná situace se naskytla při policejní kontrole pražských restauračních zařízení. Poté, co policisté naměřili mladíkovi více než jedno promile alkoholu, od vedlejšího stolu na ně zaútočila opilá žena. Později se ukázalo, že šlo o matku dotyčného.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Událost se odehrála v noci na 17. listopad v rámci akce zaměřené na dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým a nezletilým. Tři desítky pražských policistů zkontrolovaly třináct různých barů, heren a diskoték v oblasti Žižkova, Kobylis, Bohnic a Kyjí.

V jednom z podniků přitom museli policisté řešit neobvyklou situaci. „Ve chvíli, kdy kontrolovali jednu mladistvou osobu, u které zjistili víc jak jedno promile alkoholu, došlo k jejich napadení ženou sedící u vedlejšího stolu,“ upřesnil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté museli ženu zpacifikovat za pomoci donucovacích prostředků. Teprve poté zjistili, že se jedná o matku kontrolovaného mladíka. I ona byla podle policie v notně podroušeném stavu.

„Zmiňovaná žena samozřejmě skončila na policejní služebně, kde ji vyšetřovatel po jejím vystřízlivění sdělil obvinění hned z několika trestných činů. Konkrétně je žena obviněna z násilí proti orgánu veřejné moci a ohrožování výchovy dítěte, kdy ji v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělil Hulan. Věk mladíka policisté nesdělili.

Dva museli do nemocnice

V rámci osmihodinové akce policisté zajistili celkem deset mladistvých nebo nezletilých osob, které byly pod vlivem alkoholu. Dotyčný, u něhož policisté zjistili nejvyšší hodnotu alkoholu v krvi - 1,94 promile - musel být dokonce hospitalizován spolu s dalším podnapilým, kterému strážníci naměřili 1,64 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám