Hlavní obsah

Muž z Novojičínska obtěžuje pomocí SMS exmanželku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Další případ nebezpečného pronásledování, který je relativní novinkou v českém trestním právu, prověřuje policie na Novojičínsku. Šestatřicetiletý muž už dva měsíce obtěžuje svou bývalou manželku, neustále ji uráží a dožaduje se společných schůzek.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

O případu informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. „V průběhu září a října letošního roku se opakovaně hanlivými nadávkami a neustálým prozváněním jejího telefonu dožadoval společných schůzek,“ uvedl Gřes.

V trestním zákoníku je uvedeno, že i takový způsob jednání lze považovat za nebezpečné pronásledování, za které se může pachatel dostat v krajním případě i do vězení.

„V samotném zákoně se uvádí, že ten, kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že vyhrožuje ublížením na zdraví, nebo jeho újmou, či vyhledává osobní blízkost nebo jej sleduje, či vytrvale prostřednictvím různých elektronických komunikačních prostředků, písemně, či jinak omezuje jeho obvyklý způsob života, může být soudem odsouzen k jednomu roku trestu odnětí svobody,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám