Hlavní obsah

Policie obvinila strojvůdce za říjnové vykolejení vlaku v Ostravě

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Z obecného ohrožení obvinila policie 42letého strojvedoucího vlaku City Elefant, který vykolejil v říjnu mezi ostravskými stanicemi Vítkovice a Svinov. Při nehodě se podle tehdejších informací zranilo sedm lidí, těžce zraněn byl i strojvůdce. O sdělení obvinění informovala ve středu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Osobní vlak, který jezdí na lince mezi Českým Těšínem a Opavou, vykolejil 22. října. Zásah záchranářů byl velmi komplikovaný, protože souprava vykolejila v místech s velmi špatným přístupem. [celá zpráva]

Policejní vyšetřování ukázalo, že strojvůdce zřejmě nepozoroval trať a asi přehlédl vjezdové návěstidlo se signálem Stůj. „Pravděpodobně projel vjezdové návěstidlo se signálem návěsti Stůj a s vlakovou soupravou vjel na odvratnou kolej, přičemž došlo k vykolejení vlaku a zranění cestujících,“ sdělila mluvčí bez bližších detailů.

Provoz na trati musel být zastaven, škoda byla vyčíslena na několik miliónů korun. Se sdělením obvinění policie vyčkávala do doby, kdy zdravotní stav strojvedoucího umožnil jeho výslech.

„Škoda, jež byla způsobena, pravděpodobně přesáhne pět miliónů korun, nicméně její výše nebyla dosud přesně specifikována. Došlo k poškození vlakové soupravy, kolejového svršku, přilehlého osvětlení a trakčního vedení,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám