Hlavní obsah

Žena přecházela čtyřproudou silnici, smetla ji hned dvě auta

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Hazardní přecházení frekventované čtyřproudové silnice mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí, navíc ve tmě a v mlze, se stalo v úterý večer osudným 74leté ženě. Důchodkyni nejprve nabrala dodávka a pak ji přejelo ještě další auto. Žena byla na místě mrtvá.

Článek

O nehodě informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Důchodkyně podle něj přecházela silnici u obce Hodoňovice.

„Nejprve ji zachytila projíždějící dodávka, která jela v levém jízdním pruhu. Řidič okamžitě sjel do pravého jízdního pruhu a pustil výstražné blinkry. Auto, které jelo za ním v pravém pruhu, automaticky přejelo do levého pruhu a tu paní zachytilo znovu. Následky byly fatální,“ řekl mluvčí s tím, že v místech, kde paní přecházela, je pohyb chodcům pochopitelně zakázán.

Přivolaní záchranáři už nedokázali ženě pomoci. „Žena nejevila v okamžiku příjezdu posádky záchranné služby žádné známky života. Postižená podlehla mnohočetným zraněním, která při střetu s vozidlem utrpěla. Pomoc už nebyla možná,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám