Hlavní obsah

Cizinci v Praze vykradli 40 bytů, zatkla je policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté dopadli skupinu cizinců, kteří údajně od začátku letošního roku vykradli na 40 bytů a způsobili škodu ve výši jednoho miliónu korun. Dva Gruzínce a jednoho Rumuna policie podezřívá i ze stejného počtu krádeží v dalších bytech.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Informovala o tom v úterý televize Nova. Dva muži z gangu v Česku žili pod několika smyšlenými jmény. Zadrženým cizincům hrozí až osmileté odnětí svobody a vyhoštění

Podle policie muži vykrádali byty v celé Praze. Vybírali si dveře bez bezpečnostních zámků a čekali, až majitelé nebudou doma. Kradli většinou drobnější elektroniku, mobilní telefony, počítače či drahé parfémy a odcizené zboží předávali překupníkům na Staroměstském náměstí. Nova uvedla, že detektivové cizincům přezdívali "stroje na otevírání bytů".

"V těchto chvílích jsou muži obviněni z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného opatření a padělání platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," řekla televizi policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám