Hlavní obsah

Opilý řidič uplácel v Jindřichově Hradci policisty

Právo, orh
Jindřichův Hradec

Devětatřicetiletý opilý řidič se pokoušel o víkendu uplácet policisty v Třeboni. Nadýchal při kontrole alkohol a potom nabídl oběma dopravákům tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dopravní policisté z Jindřichova Hradce kontrolovali řidiče vozidla Renault Megan v Třeboni v neděli kolem poledne. Při zkoušce nadýchal přes dvě promile alkoholu, ale řidičského průkazu se nechtěl vzdát bez boje," sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

"Vcelku nesmyslně nabídl každému policistovi tisíc korun, když s ním nebudou řešit zjištěný alkohol,“ řekl mluvčí a zdůraznil, že policisté peníze odmítli. Naopak případ nahlásili svému nadřízenému.

„Řidič tak byl velmi překvapen, neboť dopravní policisty vystřídal vyšetřovatel, který řidiče zadržel,“ upozornil Matzner. Podotkl, že řidiče po vystřízlivění policisté pravděpodobně obviní z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky a z trestného činu podplácení.

„Někteří řidiči jsou prostě nepoučitelní. Od začátku letošního roku jde již o pátý podobný pokus, kdy se řidiči na jihu Čech snažili uplatit policisty,“ dodal Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám