Hlavní obsah

Při nehodách na Moravě zemřeli dva lidé, Lounsko zažilo hromadný karambol

Právo, hon, mhr, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosty u Jablůnkova
Aktualizováno

Jeden lidský život si v úterý ráno vyžádala tragická dopravní nehoda na Frýdecko-Místecku. Nehodu nepřežil řidič osobního auta, které se střetlo s kamiónem. Tragická nehoda se stala také na Prostějovsku. Bez obětí se naštěstí obešel hromadný karambol na severu Čech.

Článek

O první nehodě informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Ke střetu došlo na silnici I/11 mezi obcemi Dolní Lomná a Mosty u Jablunkova.

„Silnice je nyní v obou směrech uzavřena a policisty je prováděn odklon dopravy tzv. starou cestou přes obec Mosty u Jablunkova,“ uvedl mluvčí.

Jak dlouho dopravní uzávěra potrvá, zatím není jasné. Vzhledem k nepříznivému počasí a náročnému vyšetřování to ale zřejmě bude několik hodin.

Řidič zemřel v autě na střeše

Tragický konec měla také dopravní nehoda na silnici poblíž Hluchova na Prostějovsku. Krátce před devátou ráno při ní zahynul sedmdesátiletý řidič osobního vozidla.

„Řidič felicie jel po silnici ve směru od Hluchova na Přemyslovice. Pravděpodobně přitom nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky, která byla na místě vlhká, a vyjel mimo silnici, kde se auto převrátilo na střechu,“ řekla Právu prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová.

„Muž utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg. Silnice musela být podle Čeplové v místě nehody dočasně uzavřena a policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu.

Hromadná nehoda na silnici z Loun do Mostu

Silnici z Lounu do Mostu zablokoval hromadný karambol. „V jednom směru bourala tři osobní auta, v protisměru osobák a kamion převážející štěrk. Ten se převrátil na bok, a náklad se vysypal na vozovku,“ řekla Právu lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Havárie se podle ní obešla bez zranění. Silnice je kvůli složitému odklízení následků nehody uzavřená v obou směrech. Policisté dopravu odklánějí. Dopravní situaci na Lounsku následně zkomplikovala další nehoda na jedné z vedlejších silnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám