Hlavní obsah

Hromadná nehoda u Velvar uvěznila řidiče v desetikilometrových kolonách

Velvary
Aktualizováno

Desetikilometrové kolony způsobila v úterý ráno hromadná nehoda dvou kamiónů a tří osobních aut, která se stala na silnici u Velvar na Kladensku. Při nehodě se těžce zranil jeden z řidičů. Následné dopravní komplikace postihly oblast kolem Velvar i Kralup nad Vltavou. Silnice byla uvolněna v jedenáct hodin dopoledne.

Srážka kamiónů a osobních aut u Velvar uvěznila řidiče v kolonáchVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po páté hodině na silnici I/16. V zúženém úseku mezi protihlukovými bariérami dostalo smyk vozidlo České pošty. Když zastavilo, narazilo do něj auto vojenské posádky ze Žatce, jehož řidič odstavený vůz v husté mlze neviděl. Do nich poté najel kamión, který se po srážce zlomil do písmene L.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Jedna z mnoha nehod v místě.

Následně do havarovaných vozidel narazilo ještě další nákladní auto, jehož řidič se těžce zranil a zůstal ve voze zaklíněn. Hasiči ho museli vystříhat. S těžce poraněnýma nohama byl převezen do nemocnice ve Slaném.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Místo ranní nehody u Velvar.

Kvůli nehodě se na obě strany vytvořily desetikilometrové kolony. Policisté přes Velvary odkláněli osobní automobily. Nákladní auta měla průjezd obcí zakázaný, a tak se na uzavřené silnici tvořily kolony kamiónů.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Lidé hovoří u kolony zablokovaných aut.

Kromě Velvar byly problémy také v nedaleké obci Uhy a ztížená doprava byla až v Kralupech nad Vltavou. Nehoda způsobila velké komplikace i na okolních cestách, které se rychle zaplnily automobily. Na místě sněžilo a silnice jsou namrzlé. Řada řidičů v koloně má letní pneumatiky, což pohyb po silnicích ještě ztěžuje.

Podle serveru dopravniinfo.cz zajišťují hasiči služby řidičům, kteří nemohou kvůli nehodě pokračovat v jízdě; poskytují jim pohonné hmoty, deky a nápoje. Podle informací z místa se ale k většině řidičů tato pomoc nedostala.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Jeden z havarovaných kamiónů.

"Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování," uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám