Hlavní obsah

Motivů k vraždění mohl mít střelec z Kunovic více

Právo, Aleš Fuksa

Výslechem dalších svědků pokračovalo vyšetřování čtvrteční tragédie v Kunovicích, kde v areálu leteckých závodů zastřelil útočník Karel Musela dva členy představenstva společnosti Aircraft Industries, zranil generální ředitelku firmy a poté obrátil zbraň proti sobě.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dům Muselových v Kunovicích

Článek

Není ani jisté, zda Karel Musela po sobě zanechal dopis na rozloučenou, ve kterém by vysvětloval, co přesně chystá a proč. „Zatím jsme žádný dopis nenašli,“ konstatovala krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Důležitým svědectvím může být výpověď matky Karla Musely. Policisté jí však zatím nechtějí přitěžovat a s otázkami na ni vyčkávají.

Podle vyšetřovatelů je pravděpodobné, že měl střelec k činu více motivů než jen pomstu za svého bratra Pavla, který v říjnu 2008 spadl z posedu a od té doby je nesvéprávný. Musela z neštěstí, které považoval za pokus vraždy, obviňoval právě dva zavražděné společníky.

Dalším z motivů mohl být vyhazov z Aircraft Industries , kde se stal nepohodlným kvůli svým otevřeným názorům vůči vedení.

Na Muselově myšlení se mohl částečně podepsat i další spor. Od doby, kdy se zbrojařskému magnátovi Pavlu Muselovi stal vážný úraz, si jej chtěl vzít se svou maminkou do opatrovnictví. Opatrovníkem ochrnutého zbrojařského magnáta se však nakonec stala jedna z dcer Pavla Musely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám