Hlavní obsah

Náledí poprvé trápí řidiče, u Teplic havarovalo deset aut

Most
Aktualizováno

Dopravu v České republice komplikuje poprvé v letošní zimní sezóně náledí a především husté mlhy. Po celé ČR se stalo mnoho nehod. Hromadná nehoda se stala na D8 při příjezdu do Prahy, devět osobních aut havarovalo ráno v Sedlckém kopci na silnici z Lovosic do Mostu. Deset vozů se srazilo mezi Bílinou a Teplicemi.

Hromadná nehoda u TeplicVideo: Katel Otcovský, Právo

 
Článek

K hromadné nehodě došlo dopoledne na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi. Srazilo se tam 10 vozidel, dvě osoby převezla záchranka do nemocnice. Jednoho z řidičů museli vyprostit hasiči.

Silnice byla zhruba do 12 hodin uzavřena. Objízdná trasa vedla přes Hostomice. Příčinou nehody bylo náledí.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Hromadná havárie mezi Teplicemi a Bílinou

Hromadná nehoda na D8

Autobus se srazil s osobním vozem v ulici Nad Mlýnem v Dolních Břežanech v Praze – západ. Nákladní automobil se srazil s osobním na dálnici D1 na příjezdu do Prahy mezi osmým a devátým kilometrem. Za místem se rychle vytvořila kolona aut.

Hromadná nehoda se stala také na příjezdu do hlavního města po dálnici D8 na prvním kilometru. Policie nehodu vyšetřuje, u pravé krajnice stálo po karambolu pět osobních vozidel. O pár metrů dál na nultém kilometru se srazila dodávka s autobusem. Na dálnici panovala hustá mlha.

Na dálnici D8 se kvůli mlze stalo několik nehodVideo: Novinky

Série nehod komplikovalaje řidičům provoz na silnicích v okolí středočeského Kladna. Dvě osobní auta se ráno střetla v Pražské ulici v Kladně, v příkopu skončily dva vozy na silnici u Buštěhradu. Osobní vůz havaroval také v serpentýnách u Libušína, na místě byli zranění. Nedaleko, u zastávky U koupaliště, skončilo další auto na střeše.

Ranní karambol u Mostu

U Mostu do sebe v husté mlze a na náledí najelo devět aut. Police odkláněla provoz přes obec Patokryje, řekla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Obnovení dopravy proběhlo kolem desáté hodiny dopoledne. Police nyní vyšetřuje příčinu nehody, vyloučila ale to, že by někdo z řidičů byl pod vlivem alkoholu.

Špatná viditelnost v kraji způsobila několik nehod. U Litoměřic se v půl sedmé srazilo nákladní auto se dvěma osobními. Jeden člověk se zranil. I tam může za nehodu náledí. Na místě se během rána staly už tři nehody, správa silnic tam vyslala sypač.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Hromadná havárie mezi Teplicemi a Bílinou

Série nehod na dálničním přivaděči

Čtyři havarovaná osobní auta, z nichž dvě skončila na střeše, blokovala ráno provoz nedaleko Kyšic na dálničním přivaděči od sjezdu Ejpovice směrem na Plzeň. Jeden člověk se při tom zranil.

Po ranních mrazech byla vozovka místy namrzlá. Způsobená škoda na autech se podle předběžného odhadu pohybuje kolem 200 000 korun. Nedaleko Kyšic se podle policejního mluvčího Josefa Aubrechta stala nejdříve nehoda mercedesu a volkswagenu, při které se jeden muž zranil.

Záchranáři ho s poraněním hlavy odvezli do nemocnice, zranění není ale vážné, uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. Vzápětí poblíž první nehody havarovala kia, která skončila v příkopu na střeše, nato havaroval i renault, který rovněž skončil na střeše mimo vozovku, popsal mluvčí. Hasiči museli na místě vyřezat křoviny, aby mohli vyprostit auto, které vylétlo mimo vozovku.

Hromadná nehoda u Hradce Králové

Dopravu na silnicích v některých oblastech Královéhradeckého kraje komplikovala hustá mlha. Například na dálnici D11 před Hradcem Králové byla dohlednost pouhých 30 metrů.

Mlha je také na Královéhradecku, kde se viditelnost pohybuje kolem 100 metrů. Dopravu na křižovatce silnice I/35 u ČKD u Hradce Králové komplikovala hromadná nehoda pěti osobních automobilů. Při srážce nebyl nikdo zraněn, jeden jízdní pruh byl kvůli nehodě uzavřený.

Mlha se místy také vyskytuje na Jičínsku a na Náchodsku. V horských oblastech Trutnovska silničáři varují před možností vzniku místních námraz.

Na dálnici D1 se v pondělí dopoledne stala nehoda mezi Průhonicemi a pražským Chodovem. Levý jízdní pruh ve směru do hlavního města byl uzavřen. Na místě havarovala tři osobní auta a jedno nákladní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám