Hlavní obsah

Při rvačce Romů v centru Ostravy musely zasahovat desítky policistů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik desítek policistů, strážníků i členů speciální pořádkové jednotky zasahovalo v sobotu odpoledne v restauraci v Ostravě-Přívoze, kde došlo k hromadné rvačce, do které se zapojila asi desítka členů několika romských rodin. Dva lidé skončili v nemocnici, škoda se pohybuje řádově v desítkách tisíc korun.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Článek

Rvačka se odehrála v jedné z restaurací na Nádražní ulici. „V restauraci se v době incidentu zdržovalo asi čtyřicet osob, do rvačky se jich zapojilo podle prozatímních informací asi deset. Nikdo nebyl zadržen, po zásahu policie se situace na místě uklidnila,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Zatím nebyl nikdo obviněn. Případ může být kvalifikován jako výtržnictví a poškozování cizí věci,“ dodala mluvčí s tím, že kolik lidí bude obviněno z trestného činu, případně z přestupku, se ukáže až po výsleších všech zúčastněných a svědků.

Na místě zasahovali i záchranáři. „Odvezli jsme do nemocnice dva pacienty. Pánové ve věku 22 a 42 let měli krvavá poranění na hlavě, jejich zranění byla kvalifikována jako lehká až středně těžká,“ doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám