Hlavní obsah

Lidé z Letu v Kunovicích vycházeli zaražení, o tragédii nechtějí mluvit

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunovice

Konec běžného pracovního týdne, začátek víkendu. Nic jiného nebylo znát v pátek odpoledne při skončení dopolední směny ve tvářích lidí opouštějících továrnu Letu Kunovice. Tragédii, při které zde ve čtvrtek střelec ze msty zavraždil dva lidi a pak sám sebe, nepřipomíná vůbec nic.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Před fabrikou Let Kunovice den poté

Článek

Na budově se skleněnými dveřmi na průčelí továrny nevisí černé prapory, nikde na sklech nelze najít ani parte, či jiné oznámení, které by včerejší událost připomínalo. Krátce po druhé odpoledne se začínají trousit první lidé ze závodu, před půl třetí pracovník ostrahy otevírá další křídlo dveří. „Běžte si stoupnout dál, tady budou vycházet lidé,“ upozornil strážný slušně, a důrazně.

„Vůbec o ničem z té tragédie nevím, jen to, co bylo v televizi, ty lidi jsme ani neznali,“ narychlo a jen na půl pusy odpovídají dvě čtyřicátnice a rozbíhají se k čekajícímu autobusu. „Slyšel jsem o tom, to víte, že to člověku nepřidá. Lidé si o tom povídali, ale všechno jen v dohadech. Jsme z toho zaražení,“ dodal mladší muž v maskáčové bundě.

Střelba v Kunovicích má tři obětiVideo: Aleš Fuksa, Právo

Strážní letmo kontrolují tašky vycházejících lidí, potřepou batohem, když ho má někdo na zádech. „Je to běžná věc, nic zvláštního,“ komentuje postup strážných další z pracovníků podniku. Samotní strážní v černých bundách s nápisy Security se k věci zcela odmítají jakkoli vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám