Hlavní obsah

Podvodníci mají nový trik, chodí kontrolovat vypínače

– Plzeň
Právo, Ivan Blažek

S novým typem podvodů vyrukovali podvodníci v Plzni. Penzistům tvrdí, že jim jdou vyměnit vypínače, přitom je v nestřežené chvilce připraví o úspory. Ve čtvrtek naletěla sedmaosmdesátiletá obyvatelka sídliště Lochotín.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Na dveře jejího bytu zazvonil nějaký muž s tím, že jí jde vyměnit vypínače v bytě,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová. „Paní jej pustila dovnitř a ještě mu na jeho žádost předala občanský průkaz, aby si mohl zapsat údaje. Neznámý byl uvnitř přibližně deset minut a prohlížel vypínače. A pak najednou prohlásil, že musí odejít a byl pryč,“ uvedla Korandová.

Seniorka záhy zjistila, že přišla o kabelku s klíčem od bytu, s více než šesti tisíci a několika šperky. Falešný elektrikář má kolem šedesáti let, měří asi 170 centimetrů, měl tmavé kudrnaté vlasy a šedivý plnovous.

Další podvodník se stejným fíglem řádil v tu dobu na sídlišti Skvrňany. Osmašedesátileté ženě tvrdil, že u ní v bytě musí vyměnit elektrické zásuvky a vypínače. Důchodkyně na jeho přání do zásuvek opakovaně zasunovala nabíječku, muž brousil po bytě a „kontroloval“ zástrčky. „Přitom sebral ze stolu kabelku a odešel, prý zapsat údaje,“ podotkla Korandová.

Paní v tomto případě přišla o platební kartu. „Pachatelem byl opět starší muž kolem 60 až 65 let, vysoký přibližně 178 centimetrů a štíhlé postavy,“ doplnila Korandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám