Hlavní obsah

Dcera měla spory s otcem, tak mu zaťala sekeru do hlavy

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dlouholeté spory a psychické problémy v kombinaci s prášky a alkoholem vyvrcholily v polovině letošního července v jednom z rodinných domů v Brně tragédií. Rozepře s otcem už tam neunesla čtyřiačtyřicetiletá Jitka Němcová, která se nastalou situaci rozhodla vyřešit razantně, na otce si vzala sekeru a ťala ho do hlavy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jitka Němcová před soudem vzlykala a svého činu litovala.

Článek

Důchodce napadení přežil, dcera se zpovídá z pokusu vraždy před brněnským Krajským soudem, kde jí hrozí až dvacet let vězení.

„Obžalovaná byla opilá a v kombinaci s léky se rozhodla ukončit dlouhodobé problémy s otcem jeho usmrcením. Otec seděl u počítače, obžalovaná si přinesla sekeru zabalenou v ručníku a zezadu jej udeřila do hlavy. Napadený utrpěl otevřenou zlomeninu lebky,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně s tím, že křik zraněného přilákal do pokoje další členy rodiny, kteří ženě sekeru vzali a zavolali pomoc.

Žena před soudem neustále plakala a líčila své životní problémy už od dětství. V domě žila se svými syny, přítelem a postarším otcem, který se podle jejich slov choval jako neomezený vládce.

Otec své zranění zlehčoval

„Vystupoval jako autorita, my jsme vždycky museli udělat to, co chtěl. Otec byl po mrtvici a já měla strach, aby se jeho stav nezhoršoval, a tak jsem mu ani neodporovala. Pak jsem se pohádala s přítelem, začala jsem na tom být psychicky zle, v hlavě jsem slyšela hlasy, proto jsem navštívila lékaře, brala jsem léky. Ten večer jsme grilovali na zahradě, otec byl doma. Syn mi nalil skleničku vína, pak jsem uviděla na špalku sekeru, tak jsem ji vzala a šla jsem do domu. Zabalila jsem ji do ručníku, postavila jsem se za tatínka a sekla jsem. Pak jsem zavolala mamince,“ vzlykala u soudu Němcová.

Otec před soudem své zranění zlehčoval a vše se snažil prezentovat jako nešťastnou náhodu. „Já to považuju za výbuch nějakého přetopeného kotle, stalo se to nějakým nedopatřením, nezlobím se na ni. Myslel jsem, že mi spadla polička na hlavu, pak jsem si tam sáhl, cítím díru a vidím dceru se sekerou. Řekl jsem ji, co blbneš, prosím tě?“ prohlásil u soudu otec.

Senát v čele s Danou Kancírovou by měl verdikt nad ženou vynést příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám