Hlavní obsah

Karel Musela při střelbě jednal promyšleně, ne jako šílenec

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S časem, který uplynul od střelby v areálu bývalého Letu Kunovice, vyplývají na povrch další podrobnosti. Vyšetřovatelé, kteří útok rekonstruují, například stále nevědí, jak se Karel Musela, před jehož hlavní později zemřeli dva lidé, než ji obrátil proti sobě, do areálu dostal. Střelec také nebyl šílený, na své oběti měl políčeno a věděl přesně, koho chce zabít.

Článek

Zdroj blízký vyšetřování Právu v pátek sdělil, že v této věci existuje několik možností. Pro Muselu jako osobu v místě známou neměl být problém dostat se přes hlavní bránu. Mohl ale také projít přes letištní plochu, která je méně chráněná. Musela byl ozbrojen.

Poté zamířil přímo do budovy ředitelství, kde po schodech vyšel do druhého patra. Podle zdroje z místa musel určitě vědět, že se ve čtvrtek koná zasedání předsednictva společnosti, protože pokračoval rovnou do zasedací místnosti, v němž se nachází zmenšený model letadla L-410.

Ruským společníkům firmy měl říci, že se jich celá věc netýká a že mají jít stranou. Střelba se pravděpodobně odehrála o přestávce v jednání.

Střelba v Kunovicích má tři obětiVideo: Aleš Fuksa, Právo

Těla obou českých společníků byla nalezena ve větší vzdálenosti od sebe na chodbě. Před útočníkem chtěli muži zřejmě utéci, protože na ně střelec vypálil víckrát. V jeho případě se podle zdroje rozhodně nejednalo o šíleného střelce, jak se uvádělo v některých médiích, protože jeho cílem byly konkrétní osoby a nestřílel bezhlavě.

Generální ředitelku pak postřelil v jiné části traktu ve druhém patře.

Podle zdroje se pak zabarikádoval. Vyjednávání s ním nebylo možné. Policisté jej nakonec našli s prostřelenou hlavou.

Postřelená generální ředitelka firmy byla hospitalizována jen přes noc. Protože její zranění bylo lehké, byla v pátek ráno propuštěna do domácího léčení.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dům Muselových v Kunovicích

Podle některých zpráv se případem měl zabývat speciální tým vyšetřovatelů z Prahy, zdroj však Právu řekl, že se jím nadále bude zabývat Krajské ředitelství Policie ČR ve Zlínském kraji. Jak zdůraznil, už velmi dlouho nepracovalo tolik vyšetřovatelů na jednom případu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám