Hlavní obsah

Makléře a dva lékaře obvinila policie na Vysočině z podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Finančního poradce a dva lékaře obvinili vyšetřovatelé na Vysočině z trestného činu pojistného podvodu. Nezákonného jednání se obvinění údajně dopustili od ledna do listopadu 2009 nejen v Jihlavě, ale i jinde v republice. Pojišťovně způsobili škodu více než dva milióny korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"V případě prokázání viny hrozí mužům dva až osm let vězení. Všichni tři muži jsou stíháni na svobodě," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Obviněný finanční poradce nechával od obou lékařů potvrzovat u části klientů bez jejich vědomí formulář, který je označen jako výpis ze zdravotní dokumentace. Tito klienti se k daným lékařům přitom vůbec nedostavili. Tento formulář tvoří nedílnou a důležitou součást návrhu na uzavření daného pojištění," uvedl Miroslav Kovář z odboru hospodářské kriminality krajského policejného ředitelství.

Kriminalistům se podařilo prokázat, že osmatřicetiletý makléř uzavřel za pomoci čtyřiatřicetiletého ortopeda z Vysočiny a čtyřicetiletého brněnského chirurga nejméně 40 smluv. Na vyplacených provizích za sjednané pojistné smlouvy, které byly uzavřeny na základě uvedení nepravdivých údajů, způsobil pojišťovně škodu přes dva milióny korun.

Podle hospodářských kriminalistů jde svým rozsahem o ojedinělý případ, který se podařilo letos objasnit v Kraji Vysočina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám