Hlavní obsah

Čtečky v bankomatech připravily lidi o peníze, policie dopadla dva gangy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie o víkendu dopadla dvě na sobě nezávislé skupiny, které na bankomaty v Praze instalovaly čtecí zařízení. Několik desítek lidí přišlo o tisíce korun, které někdo vybral v USA. Větším škodám zabránily banky, které klientům, kterým hrozilo, že přijdou o peníze, preventivně zablokovaly platební karty. O případu ve středu informovala Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý týden takzvaný skimming odhalilo několik bank. Televizi to potvrdili mluvčí České spořitelny, ČSOB a Poštovní spořitelny a Komerční banky.

Okradeny byly podle ČT nejméně desítky lidí. Některé klienty banky varovaly včas a nebylo prý potřeba kartu zablokovat - stačilo si rychle změnit PIN kód. Policie přesný počet okradených lidí a napadených bankomatů zatím nezveřejnila.

Pachatelé skimmingu, který je jedním z nejčastějších způsobů zneužití platebních karet, používají čím dál tím sofistikovanější metody. Nestačí už zakrýt klávesnici rukou, protože i pod ní je zařízení, které data posílá do vzdáleného počítače, kde se scházejí i údaje z karet, uvedla ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám