Hlavní obsah

Soud potvrdil trest pro matku tyranku

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pět let se musí vzorně chovat 28letá žena z Brněnska, které Krajský soud v Brně ve středu potvrdil tříletý podmíněný uložený trest. Ten dostala za týrání svého syna, které se v plné míře odhalilo v září loňského roku. Tehdy nahého chlapce vyhodila z domu na ulici, kde ho prokřehlého a třesoucího se zimou objevili svědci.

Článek

Vyšetřování ukázalo, že matka syna bila z mnoha důvodů, nejčastěji proto, že neposlouchal nebo nosil špatné známky. Součástí jejích podivných výchovných metod bylo i to, že chlapce například zavírala do úložného prostoru postele nebo ho nechávala klečet.

Ze svědectví učitelů vyplynulo, že chlapec dostával nepravidelně svačiny, do školy chodil špinavý, zanedbaný, popřípadě i zapáchající. Žena se odvolala proti rozsudku městského soudu, který ji potrestal za týrání svěřené osoby tříletým vězením se zkušebním odkladem na pět let.

Právě proti výši trestu se matka odvolala ke krajskému soudu, který však rozsudek potvrdil a odvolání zamítnul jako neopodstatněné. Předsedkyně odvolacího soudu Marta Ondrušová vysvětlila, že v případu se jasně projevil syndrom týraného dítěte, kdy chlapec vypovídal naprosto spontánně své otřesné zážitky, cítil se méněcenný, odstrkovaný a ponižovaný.

Podle pracovníka orgánu Sociální péče o dítě v Rosicích u Brna Jana Hauka se chlapci v současné době daří dobře a je umístěn do náhradní péče rodinného typu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám