Hlavní obsah

Nezkušený lupič se dlouho rozhlížel a odešel z ostravské benzínky s prázdnou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Spíše úsměvy než strach vzbuzuje videozáznam nesmělého lupiče, který se v noci na první listopadový den pokusil donutit k vydání peněz personál čerpací stanice na Horní ulici v sousedství ostravského sídliště Bělský Les. Mladík se před svým činem velmi dlouho rozmýšlel a prohlížel si vystavené zboží. Byl tak nervózní, že mu v jednu chvíli spadlo maskování z tváře. Nakonec odešel s nepořízenou.

Článek

„Mladík v objektu postával a rozhlížel se po vystaveném zboží. Tvář měl částečně krytou šálou. Jeho zvláštní chování vzbudilo pozornost dvou zaměstnankyň provozovny. Mladík poté přistoupil k pultu a pod pohrůžkou nože požadoval vydání peněz,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Prodavačky ale zůstaly v klidu a mladíkovi řekly, že za chvíli budou na místě policisté, protože provozovna je velmi dobře zabezpečená. „Mladík následně odešel z místa. Ke spáchání skutku si vybral provozovnu dobře technicky zabezpečenou, policisté v průběhu prověřování zajistili poměrně kvalitní obrazový záznam. Žádáme proto veřejnost o jakékoli informace ke zločinu na lince 158,“ dodala mluvčí.

Podezřelý je ve věku 20 až 25 let, vysoký 170 až 175 centimetrů. Je štíhlé postavy, má krátce střižené světle hnědé vlasy. „Jeho bunda vypadala, že byla dosti používaná, možná v ní podezřelý pracoval někde na stavbě, mohla být i potřísněna barvou,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám