Hlavní obsah

Pět tun lupu chtěl zloděj vyvézt z firmy na náklaďáku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílina

Když krást, tak ve velkém, to je zřejmě motto 51letého muže z Mostu, který se v sobotu odpoledne vydal na lup nákladním autem s mechanickou rukou. S dalším mužem, který náklaďák řídil, nakládali materiál v areálu montážní firmy v Bílině na Teplicku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Muž využil znalosti poměrů v areálu, kde se prokazoval pomocí identifikační karty ke vstupu, kterou měl ještě z předchozího zaměstnání. V prostorách firmy pak na auto naložili přes pět tun měděných kabelů v hodnotě 200 tisíc korun a chtěli z firmy odjet. Při výjezdu z areálu bylo naložené vozidlo zadrženo pracovníky bezpečnostní agentury, kteří přivolali policisty,“ sdělil právu mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Řidič, který neměl tušení, že náklad odvážejí nelegálně, figuruje v případu jako svědek. „Muž, který celou akci naplánoval, byl obviněn z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na pět let za mříže,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám