Hlavní obsah

Po zátahu policejní inspekce na drogy obviněno už devět lidí

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po víkendovém zátahu policejní inspekce na organizovanou skupinu prodejců marihuany a pervitinu obvinil vyšetřující státní zástupce už devět lidí včetně dvou policistů z místního oddělení v Českém Krumlově. Právu to v úterý řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Článek

„Během víkendové akce pod názvem Laco jsme zadrželi celkem třináct osob, ale čtyři lidé včetně jednoho policisty byli následně bez obvinění propuštěni na svobodu. U zbylých devíti státní zástupce zahájil na návrh inspekce trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a distribuci drog. Mezi obviněnými jsou i dva policisté,“ upřesnila Sandorová.

Doplnila, že všech devět podezřelých bylo po svém obvinění nakonec propuštěno z cely předběžného zadržení a nadále budou vyšetřováni na svobodě. Hrozí jim až dvanáctileté tresty.

Podle informací Práva skupina obchodovala především s marihuanou a také s pervitinem ve velkém. Její obchody se prý pohybovaly ve statisícových až miliónových částkách. Při posledním z nich ale sklapla klec, když inspekce v sobotu přímo při předání miliónové částky zatkla na střeše obchodního centra Šestka v pražské Ruzyni jednoho policistu a také civilistu.

Muž zákona tam obdržel od druhého podezřelého milión korun, za které měl údajně později dodat příslušné množství marihuany. Jako zástavu do doby, než zboží přiveze, předal civilistovi svou služební zbraň.

Právě v tom okamžiku pracovníci inspekce a elitní jednotky Útvaru rychlého nasazení zasáhli a oba muže zatkli, protože podezřelý policista by v té chvíli neozbrojený. On i jeho další kolega z Českého Krumlova už museli svléknout uniformu a od policie odcházejí bez jakékoli výsluhy či náhrady.

Reklama

Výběr článků

Načítám