Hlavní obsah

Dívka při dotazu na cestu stihla okrást ženu před obchodem

Právo, René Chvalina
Svitavy

Na svou dobrotu doplatila žena středního věku ve Svitavách. Ochotnou a důvěřivou ženu stojící s nákupním vozíkem před supermarketem ve Svitavách oslovila mladá dívka. Ptala se jí na cestu k vlakovému nádraží a přitom využila chvilkové nepozornosti ochotné ženy a ona nebo její komplic jí okradli o tašku, doklady a platební kartu.

Článek

„Mladá žena tmavší pleti byla ve věku mezi 25 – 35 lety, vysoká asi 160 centimetrů. Měla černé vlasy sepnuté do delšího copu. Na sobě měla tmavé přiléhavé sako a přiléhavé kalhoty, pravděpodobně se jednalo rifle a kozačky na podpatku. Mluvila plynně česky a měla hlubší hlas,“ uvedla Právu policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Mladá dívka se ptala na cestu k vlakovému nádraží. Ochotná žena středního věku jí ráda cestu ukázala, ale to vůbec netušila, jaké má zlodějka vedlejší úmysly. Než jí žena ukázala směr, kterým se má vydat, dívka nebo její komplic využil nestřežený okamžik a důvěřivou ženu okradli o tašku, doklady a platební kartu, které měla v nákupním košíku.

„Poškozená žena při téměř okamžité blokaci platební karty zjistila, že jen pár minut po krádeži bylo prostřednictvím této kradené karty vybráno z účtu několik tisíc korun,“ upřesnila Štegnerová s tím, že policie žádá případné svědky, aby se obrátili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám