Hlavní obsah

Muž chtěl v Ostravě znásilnit školačku, policie po něm pátrá

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Po dosud neznámém pachateli, který se v minulý čtvrtek pokusil v Ostravě-Porubě znásilnit čtrnáctiletou dívku, pátrá policie. V úterý kriminalisté zveřejnili i počítačový portrét podezřelého muže.

Článek

O případu informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Dívka podle ní vystoupila o půl šesté ráno z autobusu číslo 46 na zastávce Poruba-vozovna a šla po chodníku směrem k pekárně Kebísek.

„Náhle ji chytil neznámý pachatel a zatáhl do průchodu mezi domy. Dívku pevně uchopil a začal osahávat. Napadené se podařilo v jistém okamžiku násilníkovi vymanit a utéct,“ sdělila mluvčí.

Policistům se díky získaným informacím podařilo sestavit identikit podezřelého muže.

„Jedná se o muže ve věku 35 až 40 let, vysokého 180 až 185 centimetrů, silnější postavy. Měl několikadenní neupravené strniště. Na sobě měl mít tmavou šusťákovou bundu s bílými rukávy. Na hlavě tmavou kapuci od mikiny, kterou měl pod bundou,“ informovala Štětínská. Lidé si mohli muže všimnout ráno v městské hromadné dopravě, přímo na autobusové zastávce Poruba vozovna nebo poblíž místa napadení.

„Pro kriminalisty je důležitá jakákoli informace, i ta, která nemusí zdánlivě s případem souviset. Policisté samozřejmě uvítají každou další informaci související s napadením dívky. K dispozici je telefonní linka přímo na kriminalisty - 974 721 473. Je možné využít i bezplatnou policejní telefonní linku 158 nebo sdělit informace na nejbližší policejní služebně,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám