Hlavní obsah

Muž přijal pomoc při výměně pneumatiky a přišel o 430 tisíc korun

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

O firemních čtyři sta tisíc korun, které si krátce předtím vyzvedl v bance v centru Hradce Králové, přišel třiapadesátiletý muž. Okradl ho neznámý člověk, který mu nabídl pomoc při výměně propíchnuté pneumatiky jeho vozidla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační kolo

Článek

„Postižený muž navštívil peněžní ústav ve středu 2. listopadu krátce po jedenácté hodině dopoledne. Zatímco si sumu vybíral, propíchl mu neznámý zloděj na parkovišti pneumatiku u firemního vozidla značky Toyota Yaris,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová a pokračovala.

„Po chvíli jízdy řidič zaregistroval zhoršené jízdní vlastnosti vozidla. V ulici Ludovíta Štúra zastavil a zjistil, že má u levého předního kola propíchnutou pneumatiku. Mezitím co vyměňoval kolo, oslovil ho neznámý muž s nabídkou pomoci. Po výměně kola zjistil, že mu neznámý zloděj z vozidla odcizil kabelu s finanční hotovostí, kterou nechal v neuzamčeném voze za sedačkou řidiče,“ prozradila mluvčí.

Peníze v tašce na sedačce

Kromě zavazadla s firemními 400 tisíci korunami přišel okradený také o firemní mobilní telefon, vlastní doklady, brýle, letenku a peněženku s finanční hotovostí. Celková škoda je předběžně odhadnuta na 430 tisíc korun. Podle oznamovatele bylo muži, který mu nabízel pomoc kolem 30 let. Měl delší vlasy sčesané dozadu do culíku. Oblečen byl do černé bundy.

„Muž kolo vyměňoval v ulici Ludovíta Štúra v Hradci Králové mezi jedenáctou a půl dvanáctou hodinou dopoledne. Pokud by si někdo z občanů v místě výměny kola všiml podezřelé osoby, ať zatelefonuje na bezplatné tísňové číslo 158,“ požádala Anna Pešavová a upozornila, že policie varuje občany před podobnými triky, které následují po návštěvách peněžních ústavů.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám