Hlavní obsah

Ztraceného školáka našli v Ostravě u dálnice, nebyl spokojený se životem

Právo, Pavel Karban
Aktualizováno

Až v Ostravě u dálnice našli v neděli ráno policisté pohřešovaného 14letého školáka z Hostašovic na Novojičínsku, který se ztratil v pátek ráno po cestě do školy. Důvodem ke zmizení byla nespokojenost s dosavadním životem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec byl naposledy spatřen v pátek mezi 6. až 7. hodinou ráno. Do školy však už nedorazil a rodině nepodal žádnou zprávu. „Policisté ho hledali mezi kamarády, příbuznými, kontaktovali i zdravotnická zařízení. Do rozsáhlé pátrací akce byly zapojeny desítky policistů, hasičů, psovodů se psy a dobrovolníků, kteří pátrali ve vytipované lokalitě Zrzávka na Novojičínsku,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Po chlapci pátral i vrtulník s termovizí. [celá zpráva]

Nejprve policisté našli v lokalitě Zrzávka školákův batoh. „Prověřovali jsme množství různých telefonátů, některé informace však byly zcestné. V průběhu pátrání policisté zjistili, že se chlapec zřejmě pohyboval na trase Zrzávka, Valašské Meziříčí, Hranice, Nový Jičín, Příbor a Ostrava,” popsala mluvčí s tím, že policistům pomohla i například náhoda, kdy chlapce nalezli na obrazovém záznamu jedné z čerpacích stanic.

Spal na kartonu

Nakonec našli školáka policisté z dálničního oddělení u dálnice D1, poblíž Ostravy-Svinova v neděli mezi 8. a 9. hodinou. „Pohřešovaný uvedl, že se pohyboval na výše popsané trase, k dispozici neměl finanční prostředky a později ani funkční mobilní telefon. Cestoval pěšky nebo stopem. Jednu z nocí měl dokonce chlapec nocovat venku na papírovém kartonu,“ doplnila Holčáková.

Důvod svého odchodu nebyl chlapec schopen konkrétněji specifikovat. Podle policejní mluvčí se dá shrnout jako nespokojenost s dosavadním způsobem života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám