Hlavní obsah

Lupič-smolař se u přepážky v Ostravě marně dožadoval peněz

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý pokus o loupež vyšetřují kriminalisté z Ostravy. Neznámý lupič chtěl před pár dny „vybrat“ pobočku spořitelny na náměstí Dr. E. Beneše. Ke své smůle si však stoupl k bezhotovostní přepážce.

Článek

Případ se stal ve středu 2. listopadu kolem 13.40 hodin. „Pachatel vstoupil do pobočky spořitelny a vyzvedl si pořadový lístek. Poté, co přišel na řadu, zamířil k pracovnici za přepážkou. Pod pohrůžkou užití výbušniny vyžadoval vydání peněz,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Bankovní úřednice však na výzvu nereagovala a od přepážky odešla. Lupič tak spořitelnu opustil bez peněz. Za pokus loupeže hrozí smolaři dva až 10 let ve vězení.

Policisté mají i popis lupiče. Jednalo se o muže ve věku asi 35 až 45 let, vyšší štíhlejší postavy, zhruba 175 cm a v obličeji byl červený. Na hlavě měl baseballovou čepici s kšiltem dopředu. Nad kšiltem byl patrný nápis obsahující oranžovou barvu.

Muž měl tmavé vlasy, působil zanedbaným dojmem, nebyl oholen, (na tváři měl prošedivělé „strniště“. Na sobě měl tmavou bundu, konec rukávů a bundy tvořily úplety, rifle a zřejmě sportovní obuv. Po neúspěšné loupeži šel podezřelý po ulici Nádražní, kde si vysvlékl bundu. Pod ní měl světle šedou mikinu či košili s dlouhým rukávem, na levé části zad s bílým nápisem.

Policie se obrací na veřejnost o pomoc, jakékoliv informace lze sdělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám