Hlavní obsah

Srna způsobila na dálnici havárii dvou aut

Právo, Miloslav Hradil

Dvě auta havarovala v sobotu večer na dálnici D1 u Bezměrova poté, co na ni vběhla srna. Hrozivě vypadající nehoda se naštěstí obešla bez vážnějšího zranění jejich posádek. Srna střet nepřežila. Na místě zasahovaly mj. dvě jednotky profesionálních hasičů.

Článek

K nehodě došlo okolo půl osmé večer mezi Kroměříží a Bezměrovem. „Řidič osobního auta značky Škoda Favorit narazil ve vysoké rychlosti do srny. Řidič za ním jedoucího vozu značky Ford Focus nestačil vhodně zareagovat a s autem havaroval mimo dálnici, kde se převrátil na střechu,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Na místo podle něj vyjeli profesionální hasiči z Kroměříže, které následně posílila v rámci mezikrajské pomoci ještě jednotka profesionálů z Kojetína na Přerovsku v Olomouckém kraji.

„Po příjezdu hasičů byly osoby z vozidel předběžně prohlédnuty a následně byla přivolána posádka zdravotnické záchranné služby. Původně hlášené podezření na vznik požáru se nepotvrdilo. Po příjezdu lékaře byly osoby pouze vyšetřeny na místě,“ uvedl mluvčí. Sražená srna podle něj na místě podlehla devastujícím zraněním.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. „Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po dálnici,“ dodal Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám