Hlavní obsah

Podvodníci ukládali lup do stříbra a drahokamů

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnským kriminalistům se podařilo rozkrýt rozsáhlé podvody, které mají na svědomí jako hlavní pachatelé dva muži z Brna ve věku 44 a 29 let. Oba spolu se sítí dalších kompliců včetně bílých koní odebírali přes celou řadu firem zboží různého charakteru, za které posléze neplatili. Peníze, které tímto způsobem nakradli, poté investovali do stříbra a drahých kamenů nakoupených převážně v Jihoafrické republice.

Článek

Zatím se odhaduje škoda pouze ve dvou prokázaných případech nejméně na pět miliónů korun. Dvojice byla zadržena, jak uvedl jeden z vyšetřovatelů Vladimír Machala bezprostředně po návratu z Jihoafrické republiky přímo na letišti.

Kriminalistům se podařilo při domovní prohlídce staršího z mužů nalézt cennosti v podobě kilových stříbrných mincí a cihel za zhruba milión korun.

Ve sklepních prostorách domu v Žabovřeskách však také našli množství plat s originálním balením stovek drahých kamenů, jejichž hodnotu teprve určí soudní znalec.

Policie předpokládá, že zatím zjištěná část podvodů je pouze zlomkem toho, co mají muži na svědomí.

Zatímco mladší z nich měl adresu stejnou jako brněnští bezdomovci, starší se v části svého „seriózního“ podnikání zabýval provozem golfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám