Hlavní obsah

Brutální bitkař z metra byl obviněn a puštěn na svobodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie ve čtvrtek obvinila osmadvacetiletého muže, který velmi brutálním způsobem napadl 2. srpna cestujícího na nástupišti stanice metra Palmovka. Řekla to mluvčí policie Jana Rösslerová. Napadený se předtím zastal jiných cestujících, které se snažily okrást tři ženy.

Článek

Policie muže stíhá pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví. Hrozí mu až tříleté vězení, vyšetřován je na svobodě. Muž se hájí tím, že v metru jen bránil svou družku, kterou prý obtěžoval opilý muž.

"Muž se v polovině října přihlásil na služebně policie sám, protože se poznal v televizní relaci," uvedla mluvčí.

Napadený seděl krátce po 22:00 ve stanici metra a čekal na příjezd soupravy. Během toho si všiml tří žen, které vulgárním způsobem křičely na ostatní cestující. Údajně se je několik okamžiků předtím snažily okrást.

Muž se těchto cestujících zastal a snažil se ženy odehnat. V tu chvíli je na záběrech z kamerového systému vidět, jak k němu přibíhá neznámý pachatel. Ten se zřejmě zastal žen a napadl poškozeného. Několikrát ho udeřil pěstí do obličeje a poté, když muž spadl na zem, jej kopl do hlavy. Muži tak způsobil několik zlomenin, pohmožděniny hlavy a různé oděrky.

Po útoku čtveřice osob nastoupila do metra a z místa odjela pryč. "Kamerový systém v metru zachytil nejen samotný čin, ale ze záznamu je také zřejmé, že neznámý pachatel na všechny tři ženy po celou dobu dával pozor od eskalátorů," uvedla již dříve policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Organizace Romea ve čtvrtek zaslala ČTK záznam výpovědi zadrženého muže. Ten uvedl, že v metru čekal na družku a její dceru, které se s kamarádkou vracely z oslavy narozenin. "Viděl jsem, jak nějaký pán vztahuje ruku na mou družku a šahá na ni. Přiběhl jsem k nim a ruku jsem mu odhodil. Dali jsme si párkrát pěstí, až se dostal na zem," řekl obviněný.

Muž popřel, že by do ležícího kopal, ale přiznal, že mu zabránil v nástupu do metra. "Nechtěl jsem, aby s námi jel v metru, protože byl opilý a agresivní," vysvětlil ve výpovědi.

Podle zástupců organizace Romea je z kamerového záznamu zřejmé, že nejednalo o tak brutální útok, jak ho popisují média. Záznam výpovědi i incidentu Romea zveřejnila na svém webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám