Hlavní obsah

Na Klatovsku napadl muž souseda kvůli sekání trávy

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Policisté z Klatovska vyšetřují incident mezi dvěma sousedy, kteří se poprali kvůli večernímu sekání trávy. Jeden z nich skončil v nemocnici s poraněnou páteří a zhmožděným ramenem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V této věci bylo zahájeno trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Dlouhé vsi za ublížení na zdraví. Spis nám byl ve zkráceném přípravném řízení předložen policií s podnětem k podání návrhu na potrestání,“ řekla ve čtvrtek Právu šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Podle zjištění Práva se muži dostali do sporu poté, co starší z nich, 58letý chatař, sekal trávu na traktůrku po dvacáté hodině. Soused k němu přišel a upozornil ho na to, že se tady večer sekat nebude. Na to mu chatař odpověděl, aby vydržel ještě pět minut, že už má prakticky dosekáno.

„To souseda rozlítilo tak, že ho chytil pod krkem, začal s ním cloumat a přitom se snažil o rány pěstí do obličeje. Napadený muž utrpěl podvrknutí krční páteře, což si vyžádalo 12 denní pracovní neschopnost. Musel nosit fixační límec a brát prášky na bolest,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Útočník odmítl vypovídat. Podle některých svědků jevil známky opilosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám