Hlavní obsah

Podvodník, který si měnil jména, dostal osm měsíců

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Na osm měsíců poslal ve středu teplický soud do vězení Milana Tomkoviče, který se dopustil podvodu při čerpání sociálních dávek. V žádosti o výplatu příspěvku nepravdivě uvedl, že je nezaměstnaný. Jako invalidní důchodce přitom pracoval na částečný úvazek, od státu tak během tří měsíců neoprávněně vyinkasoval přes pět tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tomkovič se již v minulosti dopustil nejméně dvou podvodů, za které stanul před soudem. V době spáchání posledního přečinu byl navíc v podmínce, kterou dostal za neoprávněné řízení motorového vozidla. Soudce Miroslav Čapek s ním proto neměl slitování a udělil mu nepodmíněný trest. Ten není pravomocný, notorický podvodník si totiž vzal čas na rozmyšlenou, zda se proti němu odvolá.

Případ je zajímavý tím, že si obžalovaný v minulosti čtyřikrát změnil své příjmení. V rodném listu má zapsané jméno Milan Tomkovič. Později se stal Milanem Fakem, od srpna 1995 do července 2001 vystupoval jako Milan Oláh a od té doby do letošního dubna znovu používal jméno Fako. Momentálně „nosí“ zpět své původní jméno, které figuruje i v podvodné žádosti o výplatu sociálního příspěvku.

Proč si tak často měnil jména, nedokázal před soudem rozumně vysvětlit. Čapek se domnívá, že to bylo právě kvůli machinacím při čerpání sociálních dávek. Naopak odmítá verzi Tomkovičovy manželky, která před soudem tvrdila, že se posledním falešným příjmením prokazoval na památku jeho matky, která se tak jmenovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám