Hlavní obsah

Mokrý se ohradil proti spojování s korupční fotbalovou kauzou

Právo, pko
Brno

Někdejší předseda Českomoravského fotbalového svazu a bývalý činovník brněnské fotbalové Zbrojovky Pavel Mokrý se ostře ohradil proti nařčení z možného podílu na korupční kauze mezi střížkovskými Bohemians a Sigmou Olomouc. Z korupce nařkl Mokrého při soudním projednávání případu někdejší šéf ochranky brněnského stadionu Luděk Hrubý. Soud ale jeho svědectví označil za totálně nevěrohodné.

Foto: ČTK

Luděk Hrubý (vpravo) nepůsobil na soud věrohodně.

Článek

Mokrý Právu potvrdil, že má už podobných snah o dehonestaci jeho osoby od nejrůznějších lidí dost. „Pan Hrubý působil u soudu neskutečným dojmem, připadalo mi, že je v nějaké tíživé životní situaci. Mluvil páté přes deváté a bylo jasné, že jeho svědectví je účelové,“ řekl Právu advokát a blízký spolupracovník Mokrého Petr Slepička, který se jednání u Okresního soudu v Olomouci účastnil. Slepička dodal, že státní zástupce by měl Hrubého stíhat pro křivou výpověď.

Hrubý před soud předstoupil s divokou teorií, podle které mu měl Mokrý nabídnout několik set tisíc korun za to, že korupční kauzu rozpoutá. Motivem prý měla být snaha Mokrého poškodit někdejšího šéfa olomouckého fotbalového celku Jiřího Kubíčka a také to, že by se Brno, které se potácelo na dně ligové tabulky, mohlo zachránit v 1. lize na úkor korupcí pošramocené Olomouce. Hrubý ale u soudu nedokázal ani říci, kolik mu měl údajně Mokrý nabídnout peněz, čímž si vysloužil smích přítomných v soudní síni. Podle advokáta Slepičky je taková teorie nesmyslná a Mokrý nic takového nepodnikal.

Hrubého slova odmítla i Zbrojovka Brno. „Klub FC Zbrojovka Brno se distancuje od jakékoliv spoluúčasti v korupční kauze Olomouc-Bohemians Praha. Důrazně protestuje proti nařčení, že by se podílel na iniciování celého případu za účelem poškození klubu SK Sigma Olomouc. FC Zbrojovka Brno chce důrazně protestovat proti spekulacím o případném spojení klubu s celou kauzou,“ stojí v prohlášení klubu.

Zbrojovka se s Hrubým, jehož agentura zajišťovala bezpečnost při zápasech, rozešla poté, co jeden z členů ochranky brutálně napadl fanouška. Ze strany Hrubého by tak nařčení, že Mokrý se měl na úplatkářské kauze podílet, mohlo být aktem msty. Sám Hrubý je v policejní cele, neboť minulý týden měl mířit zbraní na svou přítelkyni. Státní zástupce na něj chce uvalit vazbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám