Hlavní obsah

Učitel v autoškole nadýchal dvě promile

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Zvláštním příkladem šel žákovi autoškoly jeho instruktor, který v minulém týdnu nadýchal při silniční kontrole v Liberci alkohol. Seděl sice na místě spolujezdce, ani tam však při svém zaměstnání nesmí být pod vlivem alkoholu. Nyní mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Článek

Hlídka policie kontrolovala projíždějící auta v Chrastavské ulici a mimo jiné zastavila i vůz autoškoly. Překvapení žákovi za volantem nepřinesla kontrola jeho samého, ale instruktora na vedlejším sedadle.

„Učitel autoškoly nesmí být při výcviku pod vlivem omamných a psychotropních látek a jedů. To 45letý muž z Jablonce nad Nisou nesplňoval. V roli učitele usedl na sedadlo spolujezdce pod vlivem alkoholu, nadýchal 2,03 promile,“ řekla mluvčí policie Ludmila Knopová.

Za porušení důležité povinnosti učitele autoškoly může dostat pokutu až dvacet tisíc korun, za ohrožení pod vlivem návykové látky může skončit až na rok ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám