Hlavní obsah

Opilý řidič ujížděl policistům a narazil do zdi

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Opilý šestačtyřicetiletý řidič se snažil v úterý večer ujet policejní hlídce, která ho chtěla zastavit v Kojetíně na Přerovsku. Při krátké honičce nezvládl řízení a narazil do zděného plotu, přičemž poškodil i elektrický rozvaděč.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté zpozorovali okolo 21. hodiny na Tvorovské ulici vozidlo Peugeot, které jelo ze strany na stranu. Vydali se za kličkujícím autem a při tom zapnuli majáky, aby zkontrolovali osádku automobilu. Řidič se však nechtěl jen tak vzdát a na tuto výzvu zareagoval zrychlením jízdy,“ řekla Právu ve středu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Krátce poté se řidiči zběsilá jízda vymstila. „Nezvládl řízení a sjel mimo silnici na trávu, přední částí vozidla pak narazil do zděného plotu, kde stál elektrický rozvaděč,“ uvedla mluvčí.

Při dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 2,27 promile alkoholu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám