Hlavní obsah

Policie pátrá po seniorovi s Alzheimerovou chorobou, možná je dezorientovaný

Novinky, val

V Praze se ztratil 73letý muž trpící Alzheimerovou chorobou. Naposledy byl spatřen v pondělí odpoledne, když se vydal na procházku. Jelikož je více než 24 hodin bez léků, může být zmatený a dezorientovaný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pohřešovaný muž byl naposledy spatřen v místě svého bydliště v Proseckého ulici na Praze 9. „Odtud v průběhu odpoledne odešel na procházku, ze které se již nevrátil a do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu,“ informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Muž trpí Alzheimerovou chorobou a je již více než 24 hodin bez pravidelných léků. Může být proto dezorientovaný a zmatený.

Policie proto nyní prosí o pomoc při pátrání. „Hledaný muž je střední, asi 170 centimetrů vysoké postavy, má řídké šedivé vlasy a modré oči. Naposledy měl na sobě zelenou látkovou zimní bundu v délce do půli stehen, černé látkové kalhoty, černé polobotky a na hlavě šedou kšiltovku. Při sobě měl pravděpodobně modrou tašku s vyobrazením bílé květiny, občanský průkaz, průkaz pojištěnce a klíče od bytu,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám