Hlavní obsah

Svědek ve fotbalové úplatkářské kauze se přihlásil na policii

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V Ostravě na státním zastupitelství se v pondělí přihlásil někdejší šéf ochranky brněnského fotbalového klubu, muž známý svými kontakty na pravicové extremisty a svědek v korupční kauze fotbalové Sigmy Olomouc v jedné osobě Luděk Hrubý.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Minulý týden si pro něj přitom jela do jeho bydliště v Mokré Horákově na Brněnsku zásahová jednotka poté, co měl mířit zbraní na svou přítelkyni. Hrubý ale stačil včas utéct, justici se ale pak přihlásil s tím, že má strach o život.

Hrubý na sebe upozornil svou výpovědí u olomouckého okresního soudu z minulého týdne, kde v kauze údajného úplatku mezi i fotbalovými kluby Sigmou Olomouc a střížkovskými Bohemians vypověděl, že za pokusem ovlivnit zápas mezi oběma celky měl stát brněnský fotbalový klub.

Jeho výpověď, v které označoval za aktéra případu brněnského fotbalového činovníka a expředsedu českého fotbalového svazu Pavla Mokrého, ale byla označena za nevěrohodnou. Hrubý měl pak o dva dny později řádit doma, kdy měl držet své přítelkyni u těla pistoli za přihlížení jejich malého dítěte.

Přítelkyně vždy vzala oznámení zpátky

„Na místo byla povolaná zásahová jednotka vzhledem k tomu, jakou trestní minulost má za sebou pan Hrubý a jaké jsou jeho fyzické dispozice. Stačil ale utéct, takže jsme si pro něj dojeli v pondělí večer do Ostravy a eskortovali jsme ho do Brna. Za nebezpečné vyhrožování se zbraní mu hrozí až tři roky vězení. K němu domů jsme už byli volání víckrát, jeho přítelkyně ale vždy vzala oznámení zpátky. S čím se svěřil na státním zastupitelství v Ostravě, ale nevím,“ prohlásil šéf policistů z Brna-venkova Jaromír Novotný v reakci na spekulace, že by úplatkářská kauza mohla být ovlivněna policejním Toflovým gangem.

Ten představuje skupinu policistů a bývalých detektivů, kteří měli na Brněnsku vydírat podnikatele a za peníze ovlivňovat případy. Jedním ze zadržených, který měl být také členem skupiny, byl totiž bratr Pavla Mokrého Lubomír, někdejší pracovník brněnské expozitury policejní inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám