Hlavní obsah

Na Písecku havaroval dvoupatrový autobus s dětmi

Novinky, Petr Nový
Písek
Aktualizováno

V úterý po poledni havaroval dvoupatrový autobus mezi obcemi Nový Dvůr a Talín na Písecku. Vezl děti z plaveckého stadiónu v Písku domů do Týna nad Vltavou. Sedm dětí bylo lehce zraněno.

Článek

Podle informací záchranářů autobus vyjel mimo vozovku a po přeražení dvou stromů zastavil v lese. V autobusu bylo v té chvíli 50 dětí ve věku sedm až devět let a několik dospělých. Na místo byly okamžitě vyslány dvě posádky záchranné služby z Písku a vrtulník.

Při nehodě naštěstí nedošlo k žádným těžkým poraněním a sedm dětí bylo po základním ošetření na místě transportováno s lehkými a středně těžkými poraněními do nemocnice v Písku.

„Jednalo se o oděrky končetin a hlavy, u dvou podezření na otřes mozku. K poraněním došlo nárazem na sedačku před sebou při prudkém zastavení autobusu. Dospělí včetně řidiče nejsou zraněni,“ řekl ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Jak Právu řekl ředitel písecké nemocnice Jiří Holan, tři děti zůstaly na dětském oddělení na pozorování. „Utrpěly lehké otřesy mozku, a proto jsme je raději hospitalizovali. Čtyři děti jsme po ošetření pustili domů,“ ozřejmil Holan.

Jak Právu řekla mluvčí jihočeských policistů Lenk Holická, autobus havaroval deset minut před jednou hodinou u křižovatky v obci Tálín. „Dosud z neznámých příčin vyjel ze silnice a skončil v příkopu, kde narazil do stromu,“ konstatovala Holická s tím, že nehodu policisté dále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám