Hlavní obsah

Na lup bral otec na Přerovsku svého syna, kradli naftu

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Rčení o tom, že jablko nepadá daleko od stromu, platí pro muže a jeho syna z jedné obce v okolí Hranic na Přerovsku. Ti vytvořili zlodějskou dvojici, která se v minulých dnech specializovala na krádeže motorové nafty z pracovních strojů. Nyní jim hrozí, že si oba půjdou sednout do vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Povedená dvojice má od září do konce října na svědomí celkem pět krádeží.

„První se dopustili v Teplicích nad Bečvou, kde na odstavné ploše před mostem přes řeku Bečvu stál kráčející bagr. Z něho odcizili za pomocí gumové hadice ze dvou nádrží 200 litrů pohonných hmot. Další zastávku si pak udělali v obci Bělotín na skládce komunálního odpadu, kde byl odstavený zemní stroj, a z něho stejným způsobem odcizili 150 litrů nafty,“ řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pozornosti zlodějů podle ní neušel ani kráčející bagr stojící pod mostem v korytě řeky v katastru obce Ústí. Odčerpali z něho 120 litrů nafty. O několik dní později se na stejné místo vrátili zpátky a ze stejného bagru odcizili dalších 70 litrů nafty.

„Na poslední výpravu se vydali v noci z 27. na 28. října do Teplic nad Bečvou, kde z dalšího bagru odcizili 60 litrů nafty. Pohonné hmoty, které získali, přečerpali vždy do svých plastových kanystrů a osobním vozidlem, s nímž na místa krádeží jezdili, je odvezli do místa trvalého bydliště, kde je prodali náhodným zájemcům,“ uvedla mluvčí.

V pondělí si podle ní otec se synem vyslechli obvinění z přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství. Hrozí jim až dva roky vězení. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám