Hlavní obsah

Dálnice D1 před Prahou hlásí dopravní kolaps

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravní stupeň číslo pět hlásí v úterý ráno dálnice D1 na příjezdu do hlavního města od Brna. Důvodem je zúžení kvůli práci na silnici. Kolona pomalu popojíždějících aut má několik kilometrů. Během dopoledne se na příjezdu do Prahy také srazily dva nákladní vozy.

Článek

Silničáři se z 20. kilometru směrem na Brno, kde pracovali v minulém týdnu, přesunuli do opačného směru a blíž k metropoli. Uzavřené jsou levé dva jízdní pruhy mezi druhým a pátým kilometrem. Provoz je sveden do pomalého a odstavného pruhu, což způsobuje zhuštění provozu.

Se zdržením museli řidiči v tomto místě počítat od časného rána, před půl devátou ráno dosahovala kolona šesti kilometrů. Nedosáhla tak prozatím sjezdu na Pražský okruh, po kterém mohou řidiči jet dále.

Dopoledne se na příjezdu do Prahy stala dopravní nehoda dvou nákladních vozidel na jedenáctém kilometru. Ihned se vytvořila další kolona, dosahující až na patnáctý kilometr.

Dopravu v Česku od rána komplikují na celém území husté mlhy, kvůli kterým musí řidič zpomalovat jízdu.Silnice jsou mokré a mohou klouzat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám