Hlavní obsah

Tři plané hrozby výbuchem bomby zaměstnaly policii v centru Prahy

Právo, ČTK, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Celé obchodní centrum Nový Smíchov v Plzeňské ulici v Praze 5 bylo v pondělí odpoledne evakuováno, kvůli hrozbě výbuchu. Anonym bombu nahlásil v půl třetí. Ve čtvrt na šest se znovu rozdrnčela linka 158 s dalším anonymním oznámením o nástražném výbušném systému. Tentokrát měla být bomba uložena v obchodním domě Tesco My na Národní třídě v Praze 1. Bomba byla nahlášena rovněž v kasinu na Václavském náměstí. Informovala o tom mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Anonym bombu nahlásil v 14:30. Na místo kromě policistů, vyjel i pyrotechnik a psovod se speciálně cvičeným psem na hledání nástražných výbušných systémů. Kolik lidí bylo přesně evakuováno, zatím celkově nevíme, ale z preventivních důvodů bylo uzavřeno celé centrum,“ řekla k událostem na Smíchově Rösslerová.

Volající podle ní neupřesnil, zda by bomba měla být uložena v prodejně Tesco, nebo v některém z butiků či v garážích. Pyrotechnik na místě operoval ještě čtyři hodiny po ohlášení bomby.

Později odpoledne dostali policisté další hlášení o uložení výbušniny. „Stejně jako na Andělu pyrotechnik ani v Tescu na Národní nic nenašel. Každou chvíli budeme centra opět otevírat a zpřístupňovat zaměstnancům i zákazníkům,“ doplnila policejní mluvčí před půl sedmou večer.

V 19:30 museli policisté vyklidit i kasino na Václavském náměstí. I zde někdo nahlásil uložení bomby. Zda spolu anonymní nahlášení bomb v metropoli souvisí, nyní policisté zjišťují.

Již v pondělí ráno byla nahlášena bomba ve škole ve Spojovací ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám