Hlavní obsah

Z tragické autonehody na Kroměřížsku se vyklubal pokus o vraždu

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Pokusem o vraždu vysvětlili experti po pětiměsíčním vyšetřování tragickou dopravní nehodu z června letošního roku u Vlčích Dolů na Kroměřížsku. Osmadvacetiletá žena utrpěla těžká zranění poté, co její jednatřicetiletý partner prudce strhl řízení. Samotný muž na místě zemřel.

Článek

„Červnová nehoda u Vlčích Dolů na Kroměřížsku byla pokusem o vraždu. Shodl se na tom tým policistů, kteří na případu pracovali pět měsíců,“ informovala v pondělí mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. „Podle kriminalistů se jednatřicetiletý muž pokusil zabít svou bývalou partnerku tak, že strhl řízení, a Fiat Doblo Cargo narazil do vzrostlého stromu,“ uvedla Bartíková.

První dojmy policistů na místě nehody 30. června brzy ráno přitom vypadaly úplně jinak. „Zdálo se, že řidička nezvládla řízení a sjela z cesty. Zraněná a šokovaná žena ovšem hned záchranářům i policistům opakovala, že za nehodu nemůže ona, ale její spolucestující, který strhnul řízení,“ sdělila mluvčí.

Policisté si nechali vypracovat znalecké posudky. Ty nakonec tuto verzi výkladu příčin nehody potvrdily. Zranění muže naznačila, že v době nárazu se nakláněl k volantu. Také trajektorie jízdy neodpovídala běžnému smyku, ale stržení vozu ze silnice. Policisté na volantu navíc zajistili pachové stopy, které, jak se později ukázalo, patřily pachateli.

Podle svědectví přeživší ženy prý její partner řízení strhnul se slovy: „Tak sbohem…“ Řidička nehodu přežila podle Bartíkové jen díky náhodě a vynikající péči záchranářů a lékařů, kteří ji nechali okamžitě letecky transportovat do olomoucké fakultní nemocnice.

„Policisté zjistili, že touto tragédií vyústily dlouhodobé spory, které se neustále stupňovaly. Muž chtěl bývalou partnerku zabít a sám spáchat sebevraždu. Vzhledem k tomu, že pachatel u Vlčích Dolů zemřel, kriminalisté případ odložili,“ uzavřela Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám