Hlavní obsah

Oháněl se nožem, pak se ukryl před policisty v úložném prostoru postele

Právo, ab
Havířov

Moravskoslezští kriminalisté vypátrali a zadrželi muže, který při hádce kvůli penězům v Havířově na Karvinsku bodl svého známého. Když policisté přišli podezřelého hledat do jednoho z ostravských bytů, byl schovaný v úložném prostoru postele. V sobotu jej obvinili z vydírání.

Foto: Profimedia.cz

Policisté se prý s pachatelem uvnitř postele nesetkali poprvé.

Článek

O případu informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Jak řekla, zločin se stal ve čtvrtek kolem 17.30 na ulici před domem v Havířově. „Samotnému ataku měla předcházet verbální rozepře a spor o peníze, následovat měly výhružky zabitím a podezřelý 46letý muž měl 36letému poškozenému způsobit bodné poranění. Poškozený muž byl vážně zraněn a převezen do nemocnice,“ popsala Holčáková.

Kriminalisté brzy zjistili, že podezřelý by se mohl ukrývat v jednom z ostravských bytů. Tam jej v pátek večer zadrželi. „Muž zřejmě hledal úkryt před policisty v úložném prostoru postele, navíc na posteli seděly děti. Nicméně pro zkušené krajské kriminalisty to byl impuls ke kontrole místa,“ uvedla s tím, že s podobným úkrytem se nesetkali poprvé.

Jak dále sdělila, po vyhodnocení důkazů a výpovědi svědků v sobotu kriminalisté podezřelého obvinili ze zločinu vydírání. „Vzhledem k trestní minulosti muži hrozí trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let,“ doplnila. Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám