Hlavní obsah

Policista podváděl s pracovním úrazem, dostal podmínku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Půlroční podmínkou potrestal teplický soud jednapadesátiletého policejního kapitána, který neodolal ve strážní službě pokušení a šel si zahrát volejbal s účastníky policejního kurzu. Při hře se však zranil, úraz nahlásil jako pracovní a požádal o odškodné ve výši 41 322 korun za ztrátu příjmu, bolestné a trvalé následky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Případem se proto začala zabývat inspekce ministerstva vnitra, která policistovi neuvěřila, že si úraz přivodil až poté, co uklouzl na schodišti v sídle teplické policie. Inspektoři zjistili, že si achylovu šlachu poškodil už na hřišti a případ předala soudu. 

Také v jednací síni muž připustil, že volejbal  hrál. Při doskoku mu prý píchlo v noze a tak šel do budovy pro obvaz. K utrhnutí šlachy došlo podle něj až později, když špatně došlápl na schod.  

Soudce Miroslav Čapek označil jeho výpověď za účelovou a odsoudil ho k šesti měsícům vězení s podmínečným odkladem na jeden rok a peněžnímu trestu ve výši, v jaké žádal o odškodnění.

„Trest jsem uložil za pokus o podvod a za porušení strážní služby, která má dané  povinnosti. Mezi nimi rozhodně není, že by si stráž během výkonu mohla zahrát volejbal,“ řekl Právu Čapek. Policista se proti rozsudku na místě odvolal, státní zástupce se práva na odvolání vzdal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám