Hlavní obsah

Mladík při předjíždění dostal smyk a smetl čtveřici chodců

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Tři zraněné, z toho dva těžce, si vyžádala středeční dopravní nehoda na Havlíčkobrodsku. Mladý řidič osobního vozu tam nezvládl předjíždění a auto ve smyku smetlo čtveřici chodců u krajnice. Řidič vyvázl bez zranění.

Článek

Nehoda se stala po třinácté hodině na silnici mezi obcemi Nová Ves u Světlé a Okrouhlicemi. Dvacetiletý řidič vozu Kia jedoucí na Okrouhlici začal předjíždět jiné vozidlo a přitom si všiml čtyř chodců, kteří šli po levé straně komunikace. Začal brzdit, dostal smyk a přední částí vozidla narazil do chodců,“ řekla mluvčí policie Monika Pátková.

Po nehodě byli dva muži s těžkým zraněním hospitalizováni v havlíčkobrodské nemocnici, jedna žena byla s lehkým zraněním v nemocnici ošetřena a propuštěna do domácího léčení.

„Ke zranění řidiče nedošlo. Dechová zkouška prokázala, že nikdo z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Na vozidle vznikla škoda 10 tisíc korun,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám